PSALM 7 que significa vers per vers

0
1789
PSALM 7 que significa vers per vers

Mentre encara estem en el moment d’estudiar SalmsAvui, anem a revisar el llibre del Salm 7 que significa vers per vers. La sobrecripció indica que el salm va ser escrit mentre que David va ser assassinat sense pietat per "Cush the Benjamite", que era un dels parents radicals de Saül. David confia tant en la seva innocència (versets 3-5) com en la certesa de la retribució divina sobre el tan meritori Cush (versets 6-17).

Subscriu-te amablement al nostre canal de YouTube per veure vídeos de pregàries poderoses i diàries

Aquest salm és un al·legat per la justificació divina a la vista de les acusacions i accions de l'opressor. La confiança de David en el jutge diví és l’eix vertebrador del salm 7 (compare Abraham amb el Gen. 18:25). A mesura que aquesta veritat l’agafa cada vegada més, passarà d’una tensa ansietat a una assegurança transcendent. Aquest salm segueix David a través de 3 etapes d’expressió calmants progressivament en resposta a les acusacions dolorosament falses que s’estaven llançant contra ell.

Salm 7, que significa vers per vers

Verso 1: O Senyor, Déu meu, en tu confio: salva’m de tots els que em persegueixen i salva’m.

Tota la meva esperança i confiança estan en el vostre favor i fidelitat per complir la vostra promesa que em va fer. Quan David va ser atacat per Cush el Benjamita, tot el que podia confiar era Déu. La resta de suport s'havia anat desapareixent, però no necessitava més ajuda. No es coneix res de Cush, però de la rebel·lió d'Absalom va sortir que Benjamí, la tribu de Saül, ostentava alguns enemics amargs de David. De vegades la força de Déu és evident per ajudar a través d’un procés. Altres vegades és evident en alliberar-nos dels judicis. David es va convèncer que Déu volia alliberar-lo d’aquest judici.

Verso 2: No fos cas que m'esgarrés l'ànima com un lleó, que la trenca a trossos, mentre que [no hi ha] cap que lliuri ".

Esquinça la meva ànima com un lleó: sovint els enemics del salmista són simbolitzats per animals viciosos i atacants, amb “el rei de les bèsties” que es produeix amb freqüència, Salmos 10: 9; 17:12; 22:13, 16, 21). David creia que tindrien conseqüències greus si no se’ls lliurava d’aquests enemics semblants a lleons. Aquesta comprensió va donar a David una urgència en l'oració. De vegades, Déu ens permet circumstàncies difícils per tal que despertin aquesta urgència en nosaltres.

Verso 3: O Senyor, Déu meu, si he fet això; si hi ha iniquitat a les meves mans;

El crim amb què van acusar Saül i els seus cortesans i que es va fer tan públic que tothom ho sabia. I, per tant, no calia. Amb aquestes paraules, David no va reclamar la perfecció sense pecats. En canvi, simplement va rebutjar la idea d'equivalència moral entre ell i els seus enemics. Tot i que David s’expressi com potser, no ho faríem i les seves paraules no volen dir que sigui perfecte, només que és innocent del delicte del qual va ser acusat.

Vers 4 i 5: Si he tornat al mal a qui estava en pau amb mi, o he saquejat el meu enemic sense causa. Deixeu que l’enemic em persegueixi i em superi; Sí, deixeu-lo trepitjar la meva vida a la terra i poseu el meu honor a la pols. Selah.

Això va ser amb Saül quan va ser pacífic i amable envers David. David va ser acusat de dissenys contra Saül abans que Saul esclatés amb enemistat obert contra ell. David sabia que els seus enemics tenien set de la seva derrota. Estava tan confiat en la seva rectitud en comparació amb els seus enemics que estava disposat a ser lliurat al seu desig si tinguessin raó. David està dient aquí, prova'm Senyor i mira si he fet mal. També diu, si he fet malament, mereixo ser destruït. David sap que no ha comès cap mal, que es tracta d’acusacions falses contra ell.

Subscriu-te amablement al nostre canal de YouTube per veure vídeos de pregàries poderoses i diàries

Verso 6: Aixeca't, oh Senyor, en la teva ira, aixeca't per la ràbia dels meus enemics; i desperta per a mi el judici que has manat.

David creia que Déu era un ésser de passions similars a les persones, com la ira. David també creia que les passions de Déu eren en nom seu; creia que Déu era o estaria enfadat per ell en comptes d'anar contra ell. És un error creure que Déu és sense passions. Com que Ell és Déu, podem dir que aquestes passions no són exactament com els seus homòlegs humans; tanmateix, certament són una mica com ells. Déu no és fred, llunyà i desmesurat.

Verso 7: I és que la congregació de la gent us compasionarà; per tant, per la seva causa, us tornaran alt. 

La pregària de David per a la protecció i reivindicació no era fonamentalment egoista. Sabia que la seva sort estava vitalment relacionada amb el benestar del poble de Déu. Va ser en gran mesura per al seu favor, per amor a la congregació.

Verso 8: El Senyor jutjarà els pobles; Jutgeu-me, Senyor, segons la meva rectitud. I segons la meva integritat dins meu.

Aquesta va ser l'actitud que va protegir a David de la presumpció. Va convidar sincerament el judici i la correcció de Déu. Per tant, David va demanar la benedicció de Déu segons la meva justícia i segons la meva integritat dins meu. En efecte, va pregar, Senyor, en la mesura que jo sóc just davant vostre, beneeix-me i protegeix-me dels meus enemics. Quan David anhelava la justícia, no va ser que volgués davant de Déu un judici perfecte i perfecte; buscava justícia a nivell global, justícia entre ell i el seu fals acusador.

Verso 9: Oh, que la maldat dels malvats s’acabi, però estableix el just; Perquè Déu just posa a prova els cors i les ments. 

Això revela més el cor de l'oració de David. Més que res, va pregar perquè Déu fos just. David no va pregar per favoritisme especial amb Déu; va pregar perquè Déu fos just, i va buscar el seu propi cor per ajudar-lo a posar-lo just davant de Déu. David semblava pregar aquí més enllà de les seves necessitats personals. "Hi ha una àmplia visió aquí, que revela una preocupació per la justícia universal, que va ser sempre el motiu de la crida de perdó per part de David.

Verso 10: La meva defensa és de Déu, qui salva els rectes de cor.

David sabia que estava en un desavantatge important davant els seus enemics i havia de confiar en la defensa que és de Déu. Amb la seva confiança en Déu, David va "llançar les calúmnies, com Pau va fer l'escurçó; amb sant pudor, se'n riu.

Verso 11: Déu és un jutge just, i Déu enyora els malvats cada dia

La crida prèvia de David a la prova de Déu de l’home (Salm 7: 9) el va fer pensar en la justícia de Déu. Va declarar aquest principi fonamental: Déu és un jutge just. Aquesta és una veritat generalment rebutjada i perillosament sobre Déu. Molts preveuen que un dia seran davant d’un Déu de gran amor, molta misericòrdia, molta calidesa i molta generositat. Mai s’imaginen que seran davant d’un Déu perfectament just i que no pot ignorar el crim del pecat.

Verso 12: Afilarà la seva espasa; Doblega el seu arc i el fa llest.

David va considerar aquí la disposició de Déu per jutjar el pecador. David va veure que l’espasa s’agitava i l’arc es va doblar. Amb Déu tan disposat a jutjar, el pecador no hauria de suposar mai que Déu endarrereixerà el seu judici. Quan Déu retarda el judici per pietat, moltes persones cometen un error fatal. Creuen que aquesta pietat significa que Déu no es preocupa de la justícia.

Verso 13: També es prepara per a ell mateix instruments de mort; Fa les seves fletxes en eixos ardents.

Aquesta poderosa imatge poètica comunica la severitat del judici de Déu, amb l'esperança que proporciona un altre al·licient al penediment. La ira de Déu pot ser lenta, però sempre està segura.

Verso 14: Vet aquí, el malvat fa aparèixer les iniquitats; Sí, concep problemes i produeixen falsedat.

Aquesta afirmació aparentment òbvia és important. Demostra que un cor malvat es mostrarà en fets malvats. Aquelles fets malifetes poden tenir cobertura de respectabilitat, però, tot i així, estaran plenes d’iniquitats. Concep els problemes i produeixen falsedat: Això mostra la font del pecat que és de dins del pecador. El pecador concep i dóna a llum el pecat quan una mare dóna llum a fills des de dins.

Vers 15 i 16: Va fer una fossa i la va cavar, i va caure a la rasa que va fer. El seu problema tornarà al seu cap, i el seu tracte violent es produirà sobre la seva corona.

Això mostra un mètode comú de distribució de la justícia de Déu. Sovint porta la mateixa calamitat als malvats que havien planejat per als justos. “Déu és just. El camí de la maldat no pot prosperar. Crea la seva destrucció. La fossa excavada és la tomba de l'home que la cava. " El seu tracte violent es despertarà en la seva corona: D’altres exemples d’això entre molts a la Bíblia són el destí de Haman, l’enemic de Mordequeu i els jueus (Ester 7: 7-10) i els enemics de Daniel a la balma del lleó (Daniel 6:24).

Verso 17: Lloaré el Senyor segons la seva rectitud, i cantaré elogis al nom del Senyor Altíssim.

David era prou savi per lloar Déu segons la seva justícia i no pas la seva. Tot i que David apel·lava a Déu en aquest salm basant-se en la seva bondat comparativa, aquesta no era una oració justa. David va conèixer la diferència entre la seva relativa rectitud i la lloable, perfecta justesa de Déu. David va acabar amb aquest salm, que va començar a penumbrar amb una alta nota de lloança. Va poder lloar perquè va portar la seva causa a Déu i, amb fe, la va deixar.

Quan necessitem aquest salm

 1. Quan els nostres amics, familiars o a la feina se’ns jutja erròniament
 2. Quan estem oprimint-nos persones amb alta autoritat o poder
 3. Quan sembla, som l’únic que viu per una causa correcta amb ningú al nostre costat
 4. Quan sembla que els nostres enemics estan just per sobre de nosaltres i no podrem lluitar contra ells
 5. Quan som suprimits pel poder de la foscor

Oracions

 • Oh Senyor, Déu meu, avui la meva confiança està en tu, allibera'm de qualsevol forma de persecució i opressió en el nom de Jesús.
 • Tots els atacs dels atacants per encàrrec de arruïnar la meva vida, no prosperareu, escampant-vos en el nom de Jesús.
 • Avui tanco totes les obertures conegudes i desconegudes en la meva vida que dóna accés a les operacions dels adversaris en nom de Jesús.
 • Oh Senyor, sorgeix avui pel que fa a la meva vida, fes-me una sortida per a mi, sobrenaturalment, en el nom de Jesús.
 • Pare el vostre poderós poder, avui, deixeu que la maldat dels malvats arribi al final de la meva vida, família i destí sense demora en el nom de Jesús.
 • Em nego a caure en qualsevol pou conegut i desconegut que el malvat em va establir a la vida.
 • Tothom que hagi excavat un forat, caurà en el nom de Jesús.
 • Pare, pel vostre poder indiscutible, convertiu tots els judicis i problemes de la meva vida en testimoni en nom de Jesús.

Subscriu-te amablement al nostre canal de YouTube per veure vídeos de pregàries poderoses i diàries

 

anuncis

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí