El significat de la pregària del Senyor vers per vers

2
34166

Matthew 6: 9-13:
9 D’aquesta manera, preguem així: El nostre Pare, que està al cel, reconegut sigui el teu nom. 10 El vostre regne ve. La vostra cosa es farà a la terra, com és al cel. 11 Dóna'ns avui dia el nostre pa de cada dia. 12 I perdonem els nostres deutes, mentre perdonem els nostres deutors. 13 I no ens conduïm a la temptació, sinó allibereu-nos del mal, perquè el vostre és el regne i el poder i la glòria per sempre. Amén.

Al llibre de Lluc 11: 1-4, en el primer vers de la Bíblia es deia que, després que els deixebles de Jesús el vegessin pregar, van venir a Ell i li van demanar que els ensenyés a pregar. Jesús va avançar immediatament per ensenyar-los a pregar. El model de pregària que Jesús va donar als seus deixebles és conegut des de llavors la pregària del Senyor or El nostre pare pregant. És important que tinguem en compte que l’oració dels senyors no s’ha de cantar textualment, sinó que s’hauria d’utilitzar com a guia de l’oració. És a dir, s’hauria d’utilitzar com a model per a les nostres oracions. Quan preguem, se suposa que seguirem el patró de la pregària del Senyor.

Per pregar eficaçment, hem d’entendre el significat de l’oració dels senyors que ens va donar Jesucrist. Hem d’entendre els patrons de la pregària vers per vers. Una bona comprensió de l’oració del Senyor ajudarà a establir els nostres fonaments en l’oració. Quan pregueu, seguint el patró establert de la pregària dels senyors, pregueu una pregària a la qual cal respondre. Vegem ara el significat de la pregària del Senyor vers per vers.

Significat de l’oració del Senyor

A efectes de referència bíblica, farem servir Mateu 6: 9-13 com a escriptura ancoratge de la pregària del Senyor. Ara ho prenem vers per vers.

1). Verso 9: El nostre Pare, que està en el cel, ha estat el teu nom: Salms 100: 4, ens diu que hem d’entrar a les seves portes amb Acció de gràcies i els seus tribunals amb elogi. Cada oració hauria de començar amb l’agraïment i l’elogi. Jesús va demostrar que a la tomba de Lázaro, Joan 11:41, i quan estava a punt d’alimentar milers al desert, Lluc 9:16. Perquè les nostres oracions siguin efectives, hauríem d’aprendre a entrar a la presència de Déu amb un cor agraït, independentment del que estiguem passant a la vida, hauríem d’aprendre a apreciar Déu per qui és per a nosaltres i pel que ha fet per nosaltres. Això farà que les nostres oracions arribin al cor de Déu ràpid. Tot i així, hem d’anar amb compte de no utilitzar-ho com a fórmula per arribar a Déu, hem de saber que no podem enganyar Déu, hem d’agrair-lo perquè l’estimem i pel seu amor incondicional per nosaltres, no només perquè volem que Ell ho faci respon les nostres oracions La veritat és que Déu ens respondrà si li agraïm o no, però és convenient que agraïm la seva bondat a les nostres vides que els diners no poden comprar.

2). Vers 10. Vine el teu regne. La vostra cosa es farà a la terra, com és al cel : En segon lloc, com a cristians hem d’aprendre a pregar pel regne de Déu. Pregar per l’avançament del regne hauria de tenir una importància cabdal per a nosaltres. Pregar pel regne inclou oracions per a la salvació de les ànimes, oracions per als cristians que passen per desafiaments, oracions per a l’evangeli de Jesucrist per fer-se càrrec del món, pregària per la protecció i la preservació dels cristians a tot el món, això i moltes altres coses. Oracions centrades en el regne

3). Vers 11. Regala’ns aquest dia el nostre pa diari: Després que hagueu donat gràcies a Déu i heu pregat pel regne, ara podeu demanar les vostres necessitats personals, Déu es compromet a proporcionar cada dia els seus fills. Aquí és on comences a esmentar el propòsit de les teves oracions al senyor, les teves sol·licituds personals a Ell. És important tenir en compte que totes les vostres peticions de pregària davant Déu han de ser recolzades per la seva paraula. La paraula de Déu és el nostre motiu fort en les oracions. Quan li recordem el que diu la seva paraula en les nostres oracions, Ell s’aixeca i honra la seva paraula a les nostres vides.

4). Vers 12. I perdonem els nostres deutes, ja que perdonem als nostres deutors: Hem d'aprendre a reconèixer i rebre les misericòrdies de Déu, Lamentacions 3:22, ens diu que són les misericòrdies de Déu les que ens mantenen vius. Hem d'aprendre a rebre les pietats de Déu a l'altar de les oracions. Molts creients que creuen mal entenen aquest vers, ho interpreten equivocadament fent que sembli que Jesús ens donava una condició aquí. Creuen que Jesús deia que quan no perdoneu els altres, Déu no us perdonarà. La veritat és senzilla: Jesús parlava amb els seus deixebles, on estava sota la llei i feia servir els estàndards de la llei per ensenyar-los. Ara la Llei s’ha complert en Crist Jesús. No perdonem per ser perdonats, sinó que perdonem perquè el Senyor ja ens va perdonar, Colossencs 3:13. Mentre encara érem pecadors, Déu ens va mostrar el seu amor incondicional i va perdonar tots els nostres pecats per mitjà de Crist. Per això avui perdonem els altres. Trobem la força per perdonar als altres perquè Crist ens va perdonar. També sota el Nou pacte de gràcia, no demanem pietat, rebem pietat i gràcia al tron ​​de les oracions, Hebreus 4:16. Per tant, quan ens quedem curts, anem amb valentia al seu tron ​​per rebre misericòrdies i gràcia que ens permetin vèncer. Glòria a Déu!!!

5). Vers 13. I no ens porta a la temptació, sinó allibera'ns del mal: En aquesta secció, preguem per protecció divina, Jesús ens va advertir perquè preguem perquè no caiguem en temptacions, Mateu 26:41. Hem de cobrir-nos amb la sang de Jesús. L’oració és la clau per a la protecció espiritual i física. Sempre hem de demanar a l’esperit sant que ens guiï en el nostre dia a dia i que ens salvi de les trampes i temptacions del diable.

6). Verse 13, Conclusió. Perquè el teu és el regne, el poder i la glòria per sempre. Amén: Completa de nou les oracions amb gràcies, comença a agrair-li que respongui les seves oracions, fes-li elogis i cregui que tot el que has demanat ha contestat. Finalment, acaba les seves oracions en nom de Jesucrist. El nom de Jesucrist és el segell que respon a les vostres oracions. Crec que aquesta guia ajudarà en la millora de la vostra vida de pregària. Recordeu que això no s’ha de tractar com una fórmula, sinó com una guia per resar al Déu que us estima incondicionalment. Mentre seguiu aquesta guia de l'oració dels senyors, veig que la vostra vida de l'oració és molt eficaç en el nom de Jesús. Amén.

COMENTARIS 2

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.