Pla de lectura bíblia diària del 14 de novembre de 2018

0
2407

La nostra lectura diària de la Bíblia actual és del llibre d’Esther 9: 1-32 i Esther 10: 1-3. Llegir i ser beneït.

Esther 9: 1-32:

1 En el dotzè mes, és a dir, el mes Adar, el dia tretze del mateix, quan el manament del rei i el seu decret es van apropar per ser executats, el dia que els enemics dels jueus esperaven tenir poder. sobre ells (tot i que es va convertir al contrari, que els jueus havien governat sobre els que els odiaven) ferit: i cap home va poder suportar-los; perquè la por d'ells va caure sobre totes les persones. 3 I tots els governants de les províncies, els tinents, els diputats i els oficials del rei, van ajudar els jueus; perquè la por de Mardoqueu va caure sobre ells. 4 Per Mordequeu era gran a la casa del rei, i la seva fama es va estendre per totes les províncies; aquest home Mordeeca es feia cada vegada més gran. 5 Així els jueus van colpejar tots els seus enemics amb el cop de l’espasa, la matança i la destrucció, i van fer el que van fer als que els odiaven. 6 Al palau de Xushan els jueus van matar i van destruir cinc-cents homes. 7 i Parshandatha, Dalphon i Aspatha, 8 i Poratha, i Adalia, i Aridatha, 9 i Parmashta, Arisai, i Aridai, i Vajezatha, 10 els deu fills d'Haman, fill d'Hammedatha, enemic dels jueus, van matar; però a la botxa no els va posar la mà. 11 Aquell dia, el palau de Shushan va ser mort davant el rei. 12 El rei va dir a la reina Ester: Els jueus han matat i destruït cinc-cents homes al palau de Xushan i els deu fills d'Haman; què han fet a la resta de províncies del rei? ara quina és la teva petició? i us serà atorgat: o quina és la vostra sol·licitud més enllà? i ho farà. 13 Ester va dir: Si li plau al rei, que es concedís als jueus que es troben a Xushan, que ho facin demà també segons el decret d’aquest dia, i que els deu fills d’Haman siguin penjats a la forca. 14 El rei va ordenar que es fes així; i el decret es va donar a Shushan; i van penjar els deu fills d'Haman. 15 Perquè els jueus que estaven a Xushan es van reunir el catorzè dia també del mes Adar, i van matar tres-cents homes a Shushan; Però a la presa no li van donar la mà. 16 Però els altres jueus que es trobaven a les províncies del rei es van reunir i es van mantenir per a la vida i es van quedar descansats dels seus enemics i van matar els seus enemics setanta-cinc mil, però no van posar les mans a les preses. el tretzè dia del mes Adar; I el dia catorze del mateix, van descansar i van fer que fos un dia de festa i alegria. 18 Però els jueus que estaven a Xushan es reunien el tretzè dia; i el catorze de la mateixa; El dia quinze del mateix van descansar i la van convertir en un dia de festa i alegria. 19 Per tant, els jueus dels pobles, que habitaven a les poblacions no emmurallades, van fer que el dia catorze del mes Adar fos un dia d’alegria i de festa, i un bon dia, i d’enviar porcions l’una a l’altra. 20 Mordequeu va escriure aquestes coses i va enviar cartes a tots els jueus que es trobaven a totes les províncies del rei Ahasuer, tant a prop com a lluny, 21 Per establir això entre ells, perquè guardessin el catorzè dia del mes Adar, i El dia quinze del mateix, anual, 22 Com els dies en què els jueus descansaven dels seus enemics, i el mes que els va tornar de la pena a l’alegria i del dol a un bon dia: que els fessin dies de festa. i alegria, i d’enviar racions l’una a l’altra, i regals als pobres. 23 Els jueus es van comprometre a fer tal com havien començat, i tal com els va escriure Mardoqueu; 24 Perquè Haman, fill de Hammedatha, els agagites, enemic de tots els jueus, havien ideat contra els jueus per destruir-los i havien llançat Pur, és a dir, el lot, per consumir-los i destruir-los; 25 Però quan Ester va venir davant el rei, va ordenar, mitjançant cartes, que el seu dispositiu pervers, que va idear contra els jueus, tornés al seu propi cap, i que ell i els seus fills fossin penjats a la forca. 26 Per això van trucar aquests dies Purim amb el nom de Pur. Per tant, per totes les paraules d’aquesta carta i pel que havien vist sobre aquest tema i que els havien arribat, 27 Els jueus van ordenar i van prendre sobre ells i sobre la seva llavor i sobre tots els que es van unir a ells. ells, de manera que no hauria de fallar, que es mantindrien aquests dos dies segons el seu escrit i segons el seu temps fixat cada any; 28 I que aquests dies s’han de recordar i mantenir en tota generació, cada família, província i cada ciutat; i que aquests dies de Purim no han de fallar d’entre els jueus, ni el memorial d’ells no perdi de la seva llavor. 29 Després la reina Ester, filla d 'Abihail, i el jueu Mordequeu, van escriure amb tota autoritat per confirmar aquesta segona carta de Purim. 30 I va enviar les cartes a tots els jueus, a les vint-i-set set províncies del regne d’Ahasuer, amb paraules de pau i veritat, 31 Per confirmar aquests dies de Purim en els seus temps designats, segons Mordequeu el jueu i Esther. la reina els havia ordenat i, segons havien decretat per ells mateixos i per a la seva llavor, els temes dels dejunis i el seu crit.

Esther 10: 1-3:

1 El rei Ahasuer va fer un homenatge a la terra i a les illes del mar. 2 I tots els actes del seu poder i del seu poder, i la declaració de la grandesa de Mordequeu, per la qual el rei el va avançar, no estan escrits al llibre de les cròniques dels reis de Media i Pèrsia? 3 Per Mordequeu, el jueu era al costat del rei Ahasuer, gran entre els jueus, i va acceptar la multitud dels seus germans, buscant la riquesa del seu poble i parlant la pau amb tota la seva llavor.

anuncis

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí