Pla de lectura bíblia diària del 12 de novembre de 2018

0
2292

La nostra lectura diària de la Bíblia actual és del llibre d’Esther 5: 1-14 i Esther 6: 1-14. Llegir i ser beneït.

Esther 5: 1-14:

El tercer dia, Esther es va vestir amb la seva vestimenta reial, i es va situar a la cort interior de la casa del rei, contra la casa del rei; i el rei es va asseure al seu tron ​​real a la casa real. contra la porta de la casa. 1 I va ser així quan el rei va veure a la reina Ester a la cort, que va obtenir favor a la seva vista; i el rei va estendre a Ester el ceptre daurat que tenia a la mà. Així que Esther es va apropar i va tocar la part superior del ceptre. 2 Llavors el rei li va dir: Què vols fer-ho, la reina Esther? i quina és la vostra sol·licitud? fins i tot et donarà a la meitat del regne. 3 L'Esther va respondre: Si li sembla bé al rei, que el rei i Haman vinguin aquest dia al banquet que jo li he preparat. 4 Llavors el rei va dir: Feu pressa a Haman perquè pugui fer el que va dir Ester. Així doncs, el rei i Haman van venir al banquet que Esther havia preparat. 5 I el rei va dir a Ester al banquet de vi: Quina és la teva petició? i se't concedirà: i quina és la teva petició? fins i tot a la meitat del regne, es farà. 6 Llavors, va respondre a Esther i va dir: La meva petició és la meva petició; 7 Si he trobat favor a la vista del rei, i si el rei agraeix que concedís la meva petició i que realitzés la meva petició, deixeu que el rei i Haman vinguin al banquet que els prepararé, i ho faré a l'endemà com ha dit el rei. 8 A continuació, Haman va sortir aquest dia alegre i amb un cor alegre; però quan va veure Mordecai a la porta del rei, que no es va aixecar ni es va allunyar per ell, es va mostrar ple d'indignació contra Mordecai. 9 Tot i això, Haman es va abstenir: i va tornar a casa, va enviar els seus amics i la seva esposa Zeresh. 10 I Haman els va explicar la glòria de la seva riquesa i la multitud dels seus fills i tot allò que el rei l'havia promogut, i com l'havia avançat per damunt dels prínceps i servents del rei. 11 Haman va dir a més: Sí, la reina Esther no va deixar que ningú entrés amb el rei al banquet que ella havia preparat, sinó a mi mateixa; i demà ho convido també amb el rei. 12 Tot i això, no em serveix de res, sempre que veig el jueu Mardoqueu assegut a la porta del rei. 13 Llavors, li digué a Zeresh la seva dona i tots els seus amics: Que es faci una forca de cinquanta centímetres d’alçada, i demà li parlarà al rei que Mordequeu pugui ser penjat al damunt; aleshores, vés amb el rei amb alegria al banquet. I la cosa va agradar a Haman; i va fer que es fes la forca.

Esther 6: 1-14:

1 Aquella nit el rei no va poder dormir, i va manar portar el llibre de registres de les cròniques; i es van llegir davant el rei. 2 I es va trobar escrit que Mordequeo havia explicat a Bigthana i Teresh, dos dels camarots del rei, els vigilants de la porta, que buscaven posar la mà sobre el rei Ashaser. 3 I el rei digué: Per què se li ha fet honor i dignitat a Mardoqueu? Llavors van dir els servidors del rei que li servien: “No hi ha res per a ell. 4 I el rei va dir: Qui és a la cort? Ara Haman va entrar a la cort exterior de la casa del rei per parlar amb el rei per penjar Mordequeu a la forca que li havia preparat. 5 I els servidors del rei li van dir: Heus aquí, Haman es troba a la cort. El rei digué: "Entra. 6 Entrà Haman. I el rei li digué: Què se li farà de l'home a qui el rei li fa gràcia d'honorar?" Ara Haman pensava en el seu cor: A qui es delectaria el rei més que fer honor que jo? 7 I Haman va respondre al rei: Per l’home a qui el rei fa delecte d’honorar, 8 Que es porti la roba reial que el rei fa servir, i el cavall que el rei fa sobre ell i la corona reial que es posa al cap. : 9 I que aquesta vestimenta i cavall es lliurin a la mà d’un dels prínceps més nobles del rei, perquè facin l’home amb el rei que es delecta d’honorar i el portin a cavall pel carrer de la ciutat i proclamin davant seu, així es farà a l’home a qui el rei fa delit d’honorar. 10 Després el rei va dir a Haman: Apressa’t i agafa l’abillament i el cavall, com has dit, i fes-ho encara amb el jueu Mocheque, que s’asseu a la porta del rei: no deixis res de tot el que has dit. 11 Després va agafar Haman la roba i el cavall, va posar a Mordequeu i el va portar a cavall pel carrer de la ciutat i va proclamar davant ell: Així es farà a l’home a qui el rei li fa gràcia d’honorar. 12 I Mordequeu va tornar a venir a la porta del rei. Però Haman es va precipitar a casa seva de dol, i amb el cap tapat. 13 Haman va dir a Zeresh a la seva dona i a tots els seus amics tot el que li havia ocorregut. Aleshores, li van dir als seus savis i a la seva muller Zeresh: Si Mordequeu és de la llavor dels jueus, davant dels quals has començat a caure, no prevaldràs contra ell, però segur que caureu davant seu. 14 Mentre encara estaven parlant amb ell, van venir els camarots del rei i es van apressar a portar Haman al banquet que Estera havia preparat.

 

anuncis

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí