Lectura bíblica diària per avui dia 6 de novembre de 2018.

0
10676

La nostra lectura bíblica diària d’avui és del llibre de 2 cròniques 34: 1-33, 2 cròniques 35: 1-27. Llegir i ser beneït.

2 cròniques 34: 1-33:

1 Josies tenia vuit anys quan va començar a regnar i va regnar a Jerusalem un any trenta. 2 I va fer allò que estava just davant dels senyors i va caminar pel camí de David, el seu pare, i no va inclinar-se ni a la dreta ni a l'esquerra. 3 Perquè en el vuitè any del seu regnat, mentre era encara jove, va començar a cercar el Déu de David, el seu pare, i en el dotzè any, va començar a purgar Judà i Jerusalem dels llocs alts i dels bosquets i les imatges tallades i les imatges foses. 4 I freguen els altars de Baalim davant seu; i les imatges, que es trobaven a sobre, les retallaven; i els bosquets, les imatges tallades i les imatges fos, van fer un tros, les van fer pols, i la van arrebossar sobre les sepultures que havien sacrificat. 5 I va cremar els ossos dels sacerdots sobre els seus altars, i va netejar Judà i Jerusalem. 6 I també ho va fer a les ciutats de Manassès, Efraïm i Simeó, fins i tot a Nàftali, amb els seus matalassos. 7 Després d’enderrocar els altars i els arbres i haver batut les imatges gravades en pols i va tallar tots els ídols de tota la terra d’Israel, va tornar a Jerusalem. 8 En el divuit any del seu regnat, quan havia purificat la terra i la casa, va enviar Shafan, fill d’Azalà, i Maaseja, governador de la ciutat, i Joà, fill de Joahaz, el gravador, per reparar la casa. del Senyor el seu Déu. 9 Quan van arribar al gran sacerdot Hilkiah, van lliurar els diners que es van portar a la casa de Déu, que els levites que guardaven les portes havien reunit de la mà de Manase i Efraim, i de tot el que quedava d’Israel, i de tot Judà i Benjamí; i van tornar a Jerusalem. 10 I la van posar a la mà dels treballadors que tenien la vigilància de la casa del Senyor, i la van donar als treballadors que treballaven a la casa del Senyor, per reparar i esmenar la casa. i els constructors s’ho van donar, per comprar pedra tallada i fusta per a l’acoblament, i per talar les cases que els reis de Judà havien destruït. 12 Els homes van fer el treball amb fidelitat; i els capdavanters eren Jahat i Obadiah, els levites, dels fills de Merari; i Zacària i Mehullam, dels fills de les Kehathites, per fer-ho endavant; i un altre dels levites, tot el que podia ésser capaç d'instruments de músic. 13 També eren sobre els portadors de càrregues i eren capdavanters de tots els que feien el treball amb qualsevol servei; i dels levites, hi havia escribes, oficials i porters. 14 I quan van treure els diners que es van portar a la casa del Senyor, el sacerdot Ilkija va trobar un llibre de la llei del Senyor donat per Moisès. 15 I Hilkiah va respondre i li va dir a l'escriptor Xanfà: He trobat el llibre de la llei a la casa del Senyor. I Hilkiah va lliurar el llibre a Shaphan. 16 Xanfan va portar el llibre al rei i va tornar a portar la paraula al rei dient: “Tot el que es va comprometre amb els vostres servents, ho fan. 17 I han reunit els diners que es trobaven a la casa del Senyor i l’han lliurat a la mà dels vigilants i a la mà dels treballadors. 18 Llavors l'escriptor Xanfan va dir al rei i li va dir: El sacerdot Hilkiah m'ha donat un llibre. I Xafan el va llegir davant el rei. 19 Quan el rei va escoltar les paraules de la llei, es va posar la roba. 20 I el rei va ordenar a Hilkiah, a Ahikam, fill de Xafan, a Abdon, fill de Mica, i a l'escriptor de Xafan, i a Asaiah, un servent del rei, dient: 21 Va, consulta el Senyor per a mi, i per ells. es queden a Israel i a Judà, pel que fa a les paraules del llibre que es troba: perquè gran és la ira del Senyor que es deriva sobre nosaltres, perquè els nostres pares no han mantingut la paraula del Senyor per fer després de tot això està escrit en aquest llibre. 22 I Hilkiah, i els que el rei havia nomenat, van anar a la profetessa Hulda, l'esposa de Xalum, fill de Tikvath, fill d'Hasrah, guardià del vestuari; (ara habitava a Jerusalem a la universitat :) i li parlaven a aquest efecte. 23 I ella els respongué: Així diu el Senyor, Déu d’Israel: digueu-li a l’home que us ha enviat a mi, 24 Així diu el Senyor: Vet a dir, portaré el mal sobre aquest lloc i sobre els habitants d’aquest, fins i tot totes les malediccions. que estan escrits en el llibre que han llegit davant el rei de Judà: 25 Perquè m’han abandonat i han cremat encens a altres déus, que em podrien provocar la ira amb totes les obres de les seves mans; Per això, la meva ira s'esvairà sobre aquest lloc i no s'acabi. 26 I pel que fa al rei de Judà, que us va enviar a preguntar-vos pel Senyor, així li direu: Així diu el Senyor, Déu d'Israel sobre les paraules que heu escoltat; 27 Perquè el vostre cor era tendre i us heu humil·lat davant Déu, quan heu escoltat les seves paraules contra aquest lloc i contra els seus habitants, i heu humil·lat davant vosaltres, i heu fet la roba i heu plorat davant meu; Jo fins i tot t'he sentit a dir, diu el Senyor. 28 Heus, et reuniré als vostres pares, i sereu reunits a la vostra tomba en pau, ni els vostres ulls veuran tot el mal que jo portaré sobre aquest lloc i sobre els habitants del mateix. Llavors van tornar a portar la paraula rei. El rei envià i reuní tots els ancians de Judà i de Jerusalem. 30 El rei va pujar a la casa del Senyor, i tots els homes de Judà, els habitants de Jerusalem, els sacerdots, els levites i tota la gent, grans i petits, i va llegir a les orelles tot les paraules del llibre de l’aliança que es trobava a la casa del Senyor. 31 I el rei es va posar al seu lloc i va fer un pacte davant el Senyor, per caminar després del Senyor i per guardar els seus manaments, els seus testimonis i els seus estatuts, amb tot el cor i amb tota la seva ànima, per complir. les paraules de l'aliança escrites en aquest llibre. 32 I va fer que tots els presents a Jerusalem i Benjamí s’hi posessin. I els habitants de Jerusalem ho feien segons l'aliança de Déu, el Déu dels seus pares. 33 I Josies va treure totes les abominacions de tots els països que pertanyien als fills d'Israel, i va fer que tots els presents a Israel servissin, fins i tot per servir al Senyor, el seu Déu.

KINDLY WATCH EverydayDayPRAYERGUIDE TV A YOUTUBE
SUBSCRIU-TE ARA

2 cròniques 35: 1-27:


1 Josies va fer una Pasqua al Senyor a Jerusalem: i van matar la Pasqua el dia catorze del primer mes. 2 I va posar els sacerdots al seu càrrec i els va animar al servei de la casa del Senyor, 3 I va dir als levites que van ensenyar a tot Israel, que eren sants per al Senyor: Poseu la santa arca a la casa que Salomó. el fill de David, rei d’Israel, va construir; no serà una càrrega a les espatlles: serveix ara el Senyor, el teu Déu i el seu poble Israel, 4 i prepara't per les cases dels teus pares, després dels teus cursos, segons l'escriptura de David, rei d'Israel, i segons l’escriptura del seu fill Salomó. 5 I poseu-vos al lloc sant segons les divisions de les famílies dels pares dels vostres germans el poble, i després de la divisió de les famílies dels levites. 6 Per tant, matin la Pasqua i santifiqueu-vos, i prepareu els vostres germans, perquè ho facin segons la paraula del Senyor de la mà de Moisès. 7 I Josies va donar al poble, els ramats, els xais i els nens, totes les ofrenes de pasqua, per a tots els presents, fins a un nombre de trenta mil i tres mil bous; aquests eren de la substància del rei. 8 I els seus prínceps van donar voluntat al poble, als sacerdots i als levites: Hilkiah i Zacària i Jehiel, governants de la casa de Déu, van donar als sacerdots per a les ofrenes de Pasqua dos mil sis-cents bestiar petits i tres. cent bous. 9 També Conània, Xemàlia i Netanel, els seus germans, i Hashabia i Jeiel i Jozabad, cap dels levites, van oferir als levites com a ofrenes de Pasqua cinc mil bestiar petits i cinc-cents bous. 10 Així es va preparar el servei, i els sacerdots es van mantenir al seu lloc, i els levites en els seus cursos, segons el manament del rei. 11 I van matar la Pasqua, i els sacerdots van escampar la sang de les seves mans, i els levites els van escampar. 12 I van treure les ofrenes cremades, per tal que donessin segons les divisions de les famílies del poble, que oferissin al Senyor, tal com està escrit al llibre de Moisès. I també ho van fer amb els bous. 13 I van torrar la Pasqua amb foc segons l'ordenança; però les altres ofrenes santes les posaven en olles, en calderetes i en paelles, i les van repartir ràpidament entre tota la gent. 14 I després es preparaven per ells mateixos i per als sacerdots; perquè els sacerdots, els fills d’Aaron, estaven ocupats per oferir ofrenes cremades i el greix fins a la nit; els levites es van preparar per a ells i per als sacerdots fills d'Aaron. 15 I els cantadors, fills d'Asaph, eren al seu lloc, segons el manament de David, Asaf i Heman i Jedutun, vident del rei; i els porters esperaven a cada porta; no podrien apartar-se del servei; pels seus germans els levites es preparaven per a ells. 16 Així, tot el servei del Senyor es va preparar el mateix dia, per guardar la Pasqua i per oferir cremades a l’altar del Senyor, segons el manament del rei Josies. 17 Els fills d'Israel que estaven presents, van celebrar la Pasqua en aquell moment i la festa del pa sense llevat durant set dies. 18 I no hi havia cap pas semblant a la guardada a Israel des dels temps del profeta Samuel; Tampoc tots els reis d’Israel no van mantenir una pasqua com Josies, i els sacerdots, els levites, tot Judà i Israel que hi eren presents i els habitants de Jerusalem. 19 El divuit any del regnat de Josies es va mantenir aquesta pasqua. 20 Després de tot això, quan Josies va preparar el temple, Necho rei d’Egipte va sortir a lluitar contra Charchemish d’Eufrates; i Josies va sortir contra ell. 21 Però li va enviar ambaixadors, per dir-li: Què he de fer amb tu, rei de Judà? Jo no vinc contra vosaltres aquest dia, sinó contra la casa amb la qual tinc la guerra; perquè Déu m'ha manat pressa; no us permeti entrebancar amb Déu, que és amb mi, que no us destrueixi. 22 Tot i això, Josies no es va apartar, però es va dissimular perquè es pogués lluitar amb ell, i no va escoltar les paraules de Necho des de la boca de Déu i va lluitar a la vall de Megido. 23 Els arquers van disparar contra el rei Josies; i el rei va dir als seus servents: Feu-me’n lluny; perquè tinc ferits. 24 Els seus servents el van treure d’aquest carro i el van posar al segon carro que tenia; i el van portar a Jerusalem, i va morir, i va ser enterrat en un dels sepulcres dels seus pares. I tot Judà i Jerusalem van plorar per Josies. 25 I Jeremies va lamentar Josies: i tots els homes cantants i les dones cantants parlaven de Josies en els seus laments fins als nostres dies, i els va fer ordenar a Israel; i aquí estan escrits en les lamentacions.

 

KINDLY WATCH EverydayDayPRAYERGUIDE TV A YOUTUBE
SUBSCRIU-TE ARA

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.