Lectura bíblica diària per avui 31 d’octubre de 2018

0
2059

La nostra lectura bíblica diària d’avui és del llibre de 2 cròniques 24: 1-27. Llegir i ser beneït.

2 Cròniques 24: 1-27:

1 Joas tenia set anys quan va començar a regnar i va regnar quaranta anys a Jerusalem. El nom de la seva mare era Zibiah de Beer-Xeba. 2 Joas va fer allò que va ser just davant del Senyor durant tots els dies del sacerdot Jehoiada. 3 Jojada va agafar dues dones per a ell; i va engendrar fills i filles. 4 Després de això, Joàs va tenir la intenció de reparar la casa del Senyor. 5 I va reunir els sacerdots i els levites, i els va dir: Sortiu a les ciutats de Judà i aplegueu tots els diners d'Israel per reparar la casa del vostre Déu d'any en any i vegeu que afanyeu la qüestió. No obstant això, els levites no ho van apressar. 6 El rei va fer una crida al cap de Jeojada i li va dir: Per què no heu exigit als levites que traguessin de Judà i de Jerusalem la col·lecció, segons el manament de Moisès, el servent del Senyor i de la congregació d’Israel, per al tabernacle de testimoni? 7 Perquè els fills d'Atàlia, aquella dona malvada, havien trencat la casa de Déu; I també totes les coses dedicades de la casa del Senyor van donar a Baalim. 8 I, per ordre del rei, van fer un cofre i el van posar a la porta de la casa del Senyor. 9 I van fer una proclamació a través de Judà i Jerusalem, per portar al Senyor la col·lecció que Moisès, el ser de Déu, va posar sobre Israel al desert. 10 Tots els prínceps i tota la gent es van alegrar, van entrar i es van llançar al pit fins que no s'acabessin. 11 En el moment en què el cofre va ser portat al despatx del rei de la mà dels levites, i quan van veure que hi havia molts diners, el escriba del rei i el gran capellà van venir i van buidar el cofre, i la va agafar i la va tornar a portar al seu lloc. Així ho feien dia a dia, i recollien diners en abundància. 12 I el rei i Jehojada ho van donar a tals com van fer l'obra del servei de la casa del Senyor, i van contractar maçons i fusters per reparar la casa del Senyor, i també com ferro forjat i llautó per reparar la casa de el Senyor. 13 Tanmateix, els treballadors van treballar, i van ser perfeccionats per ells, i van posar la casa de Déu en el seu estat i la van reforçar. 14 Una vegada acabats, van portar la resta dels diners davant el rei i Jehoiada, dels quals es van fer vaixells per a la casa del Senyor, fins i tot vaixells per ministrar, per oferir-hi mànigues i culleres, i vasos d'or i plata I van oferir ofrenes cremades a la casa del Senyor contínuament durant tots els dies de Joiada 15 Però Jehojada es va envellir, i va estar ple de dies quan va morir; Va tenir cent trenta anys quan va morir. 16 I el van enterrar a la ciutat de David entre els reis, perquè havia fet bé a Israel, tant a Déu com a casa seva. 17 Després de la mort de Jojada, van venir els prínceps de Judà, que van obeir el rei. Llavors el rei els va escoltar. 18 Van sortir de la casa del Senyor, Déu dels seus pares, i van servir els ídols i els ídols; es va produir la ira de Judà i de Jerusalem per aquest error. 19 Però els va enviar profetes perquè els tornessin al Senyor; i van testificar en contra d'ells, però no els donaran l'orella. 20 I l'Esperit de Déu es va acostar a Zacària, fill del sacerdot Jehoiada, que es trobava a sobre del poble, i els va dir: Deia això Déu: Per què transgrediu els manaments del Senyor, que no podeu prosperar? perquè has abandonat el Senyor, ell també t'ha abandonat. 21 I van conspirar contra ell, i el van picar amb pedres al manament del rei a la cort de la casa del Senyor. 22 El rei Joas no recordava, doncs, la bondat que li havia fet el seu pare Jojada, i matà el seu fill. Va morir, i va dir: El Senyor la mira, i ho requereix. 23 Al final de l'any, la armada de Síria es va presentar contra ell; van arribar a Judà i a Jerusalem, i van destruir tots els prínceps del poble entre la gent i van enviar tot el botí de ells al rei de Damasc. 24 Perquè l'exèrcit de sirians va venir amb una petita companyia d'homes, i el Senyor va lliurar una molt gran exèrcit a les seves mans, ja que havien abandonat el Senyor, Déu dels seus pares. Llavors van executar el judici contra Joas. 25 Quan es van apartar d'ell (perquè el van deixar en grans malalties), els seus propis servents van conspirar contra ell per la sang dels fills del sacerdot Jehoiada, i el van matar al llit, i va morir. a la ciutat de David, però no el van enterrar a les sepultures dels reis. 26 I són els que van conspirar contra ell; Zabad, fill de Ximeat, amonès, i Jehozabad, fill de Ximrith, un moabit. 27 Ara, pel que fa als seus fills i la grandesa de les càrregues que li van suposar, i la reparació de la casa de Déu, heus aquí escrits en la història del llibre dels reis.

anuncis

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí