Lectura bíblica diària del dia d'avui 3 de novembre de 2018.

0
10365

La nostra lectura bíblica diària d’avui prové del llibre de 2 cròniques 29: 1-36,2 Cròniques 30: 1-27, 2 Cròniques 31: 1. Llegiu i sigueu beneïts.

2 cròniques 29: 1-36:

1 Ezequies va començar a regnar quan tenia cinc vint anys i va regnar nou vint anys a Jerusalem. El nom de la seva mare era Abija, filla de Zacària. 2 I va fer allò que era just davant dels senyors, segons tot el que havia fet el seu pare David. 3 El primer any del seu regnat, el primer mes, va obrir les portes de la casa del Senyor i les va reparar. 4 I va portar els sacerdots i els levites, i els va reunir al carrer de l'est. 5 I els va dir: "Escolta'm, vosaltres, levites, santifica ara i santifica la casa del Senyor, Déu dels teus pares, i porta la brutícia fora del lloc sagrat. 6 Perquè els nostres pares han maltractat, i han fet allò que era dolent als ulls del Senyor, Déu nostre, i l'han abandonat, han allunyat la cara de l'habitatge del Senyor, i s'han tornat d'esquena. 7 També han tancat les portes del pòrtic i han apagat les làmpades, i no han cremat encens ni han fet ofrenes al lloc sant al Déu d'Israel. 8 Per això la ira del Senyor es va produir sobre Judà i Jerusalem, i els va lliurar a problemes, a sorpresa i a sibilança, com veieu amb els vostres ulls. 9 Perquè, els nostres pares han caigut per l’espasa, i els nostres fills, les nostres filles i les nostres dones estan en captivitat per això. 10 Ara és en el meu cor fer un pacte amb el Senyor, Déu d'Israel, que la seva furor ira es pugui apartar de nosaltres. 11 No siguis ara negligent, perquè el Senyor ha triat que estigueu davant seu, per servir-lo, i que serviu per ell i cremis encens. 12 Llavors van sorgir els levites: Mahat, fill d'Amaïai, i Joel, fill d'Azària, dels fills dels Kehatites; i dels fills de Merari, Kish, fill d'Abdi, i Azària, fill de Jehalelel, i dels gerehonites. ; Joah, fill de Zimmah, i Eden, fill de Joah: 13 i dels fills d'Elefan; Shimri i Jeiel: i dels fills d'Asaph; Zacària i Matània: 14 i dels fills d'Heman; Jehiel i Ximeí; i dels fills de Jedutún; Semmaia i Uziel. 15 I es van reunir els seus germans i es van santificar i van venir, segons el manament del rei, amb les paraules del Senyor, a netejar la casa del Senyor. 16 I els sacerdots van anar a la part interior de la casa del Senyor, per netejar-la, i van treure tota la brutícia que van trobar al temple del Senyor a la cort de la casa del Senyor. I els levites la van agafar per dur-la a l'estranger al rierol Kidron. 17 El primer dia del primer mes va començar a santificar, i el vuitè dia del mes van venir al pòrtic del Senyor; així van santificar la casa del Senyor en vuit dies; i el setzè dia del primer mes van acabar. 18 Aleshores van entrar al rei Ezequies i li van dir: Hem netejat tota la casa del Senyor i l'altar de l'ofrena cremada, amb tots els seus vasos i la taula de teulada, amb tots els seus vasos. 19 A més, tots els vasos que el rei Ahaz va fer fora durant la seva transgressió, els hem preparat i santificat, i heus aquí que són davant de l’altar del Senyor. 20 El rei Ezequies es va aixecar ben d'hora i va reunir els governants de la ciutat i va pujar a la casa del Senyor. 21 I van portar set bous i set moltons i set xais i set cabres com a ofrena de pecat pel regne i pel santuari i per a Judà. I va ordenar als sacerdots els fills d’Aaron que els oferissin a l’altar del Senyor. 22 Així van matar els toros i els sacerdots van rebre la sang i la van espolsar a l’altar. Així mateix, quan van matar els moltons, van escampar la sang a l’altar; també van matar els xais i van escampar la sang. l’altar. 23 I van sortir les cabres per ofrena del pecat davant el rei i la congregació; i es van posar les mans damunt d'ells: 24 I els sacerdots els van matar, i es van reconciliar amb la seva sang a l'altar, per fer expiació a tot Israel; perquè el rei va ordenar que es fes l'ofrena de cremada i l'ofrena de pecat. tot Israel. 25 I va fixar els levites a la casa del Senyor amb címbals, psalteries i arpes, segons el manament de David, de Gad, que va veure el rei, i del profeta Natan, perquè així va ser el manament del Senyor per els seus profetes. 26 Els levites es van posar amb els instruments de David, i els sacerdots amb les trompetes. 27 I Ezechia manà oferir l'ofrena de cremada a l'altar. I quan va començar l’ofrena cremat, el cant del Senyor va començar també amb les trompetes i amb els instruments ordenats per David rei d’Israel. 28 I tota la congregació va venerar, i els cantants van cantar, i els trompetistes van sonar; i tot això va continuar fins que es va acabar l’ofrena cremat. 29 Quan van acabar l'ofrena, el rei i tots els que estaven presents amb ell es van inclinar i es van adorar. 30 A més, el rei Ezequies i els prínceps van ordenar als levites que cantessin elogis al Senyor amb les paraules de David i el veient Asaf. I van cantar lloances amb alegria, i van inclinar el cap i van venerar. 31 Ezequies va respondre i li va dir: "Ja us heu consagrat al Senyor, acosteu-vos i feu sacrificis i ofrenes d'agraïment a la casa del Senyor. I la congregació va aportar sacrificis i gràcies; i tantes com les ofrenes de cor cremades gratuïtes. 32 I el nombre de les ofrenes cremades, que va portar la congregació, eren de setze bous, cent bous i dos-cents xais; tot això era com a ofrena cremada al Senyor 33 I les coses consagrades eren sis-cents bous i tres mil ovelles. 34 Però els sacerdots eren massa pocs, de manera que no poguessin desaprofitar totes les ofrenes cremades: per què els seus germans els levites els van ajudar, fins que es va acabar la feina i fins que els altres sacerdots es van santificar: els levites estaven més verticals. cor per santificar-se que els sacerdots. 35 I també les ofrenes cremades eren abundants, amb el greix de les ofrenes de pau i les begudes per a cada ofrena. Per tant, el servei de la casa del Senyor va ser establert.

2 Cròniques 30: 1-27:

1 Ezequies va enviar a tot Israel i Judà i va escriure també cartes a Efraïm i Manassès perquè vinguessin a la casa del Senyor a Jerusalem per fer la Pasqua al Senyor, Déu d'Israel. 2 El rei havia pres els consells i els seus prínceps i tota la congregació de Jerusalem per celebrar la Pasqua el segon mes. 3 Perquè no podien guardar-la en aquell moment, perquè els sacerdots no s’havien santificat prou, ni el poble s’havia reunit a Jerusalem. 4 I la cosa va agradar al rei i a tota la congregació. 5 Així, van establir un decret per proclamar a tot Israel, des de Beer-Xeba fins a Dan, que vinguessin a celebrar la Pasqua al Senyor, Déu d'Israel a Jerusalem, perquè no ho havien fet durant molt de temps en tal. ordena com estava escrit. 6 De manera que els llocs van anar amb les cartes del rei i dels seus prínceps per tot Israel i Judà, i segons el manament del rei, dient: «fills d’Israel, torna’t al Senyor, Déu d’Abraham, Isaac i Israel, i tornarà a la resta de vosaltres, que seran escapats de la mà dels reis d'Assíria. 7 I no siguis com els vostres pares i com els vostres germans, que van atacar el Senyor Déu dels seus pares, que, per tant, els van abandonar a la desolació, com veieu. 8 Ara no sigueu feixucs, com eren els vostres pares, sinó rendiu-vos al Senyor i entreu al seu santuari, que ha santificat per sempre; i serveix al Senyor, el vostre Déu, perquè la ferotge de la seva ira es pugui allunyar de vosaltres. . 9 Perquè, si torneu al Senyor, els vostres germans i els vostres fills trobaran compassió davant els que els condueixen captius, de manera que tornaran a aquesta terra: perquè el Senyor, el vostre Déu, és misericordiós i misericordiós, i no es desviarà. la seva cara de tu, si tornes a ell. 10 De manera que els llocs passaven de ciutat en ciutat pel país d'Efraïm i Manassès fins a Zebulun; però es van riure per menysprear-los i es van burlar d'ells. 11 No obstant això, els bussos d’Asher, Manase i de Zebulun es van humiliar i van venir a Jerusalem. 12 També a Judà la mà de Déu era donar-los un sol cor per complir el manament del rei i dels prínceps, per la paraula del Senyor. 13 I va reunir a Jerusalem molta gent per celebrar la festa del pa sense llevat durant el segon mes, una gran congregació. 14 Van sorgir i van treure els altars que hi havia a Jerusalem, i tots els altars per encens els van emportar i els van llençar al rierol Kidron. 15 Després van matar la Pasqua el dia catorze del segon mes, i els sacerdots i els levites es van avergonyir, es van santificar i van portar les cremades a la casa del Senyor. 16 I es van mantenir al seu lloc segons la llei de Moisès, l’home de Déu: els sacerdots van escampar la sang, que van rebre de la mà dels levites. 17 Perquè a la congregació hi havia molts que no eren santificats; per tant, els levites tenien l’encàrrec de matar els passavots per a tot aquell que no fos net, per santificar-los al Senyor. 18 Per a una gran quantitat de gent, fins i tot molts d'Efraïm, i Manassès, Isacar i Zebulun, no s'havien netejat, tot i així, van menjar la Pasqua d'una altra manera del que estava escrit. Però Ezequies va pregar per ells, dient: El bon Senyor perdona a tothom 19 que prepara el seu cor per buscar a Déu, el Senyor Déu dels seus pares, tot i que no es neteixi segons la purificació del santuari. 20 I el Senyor va escoltar a Ezequies i va guarir el poble. 21 Els fills d'Israel que estaven presents a Jerusalem van celebrar set dies la festa del pa sense llevat; amb gran alegria, els levites i els sacerdots lloaven el Senyor dia a dia, cantant al Senyor amb instruments forts. 22 I Ezechia parlava còmodament a tots els levites que van ensenyar el bon coneixement del Senyor; i van menjar durant tota la festa set dies, oferint ofrenes de pau i confessant al Senyor, Déu dels seus pares. 23 Tanmateix, tota l'assemblea va demanar consell per mantenir-ne altres set dies. 24 Perquè Ezequies, rei de Judà, va donar a la congregació mil bous i set mil ovelles; i els prínceps van donar a la congregació mil bous i deu mil ovelles; i un gran nombre de sacerdots es van santificar. 25 I es va alegrar tota la congregació de Judà, amb els sacerdots i els levites, i tota la congregació que va sortir d’Israel i els desconeguts que sortien del país d’Israel i que habitaven a Judà. 26 A Jerusalem hi havia una gran alegria, ja que des de l'època de Salomó, fill de David, rei d'Israel, no hi havia coses similars a Jerusalem.

2 Cròniques 31:1

1 Quan tot això s'acabà, tot Israel que hi havia presents va sortir a les ciutats de Judà, va frear les imatges, va tallar els bosquets i va llençar els llocs alts i els altars de tot Judà i Benjamí, a Efraïm i a Manase fins que els havien destruït a tots. Després tots els fills d'Israel van tornar, cada home a la seva possessió, a les seves pròpies ciutats.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.