Daily Bible For Today, 2 de novembre de 2018

0
9985

La nostra lectura diària de la Bíblia d’avui prové del llibre de 2 cròniques 26: 1-23, 2 Cròniques 27: 1-9, 2 Cròniques 28: 1-27. Llegiu i sigueu beneïts.

2 Cròniques 26: 1-23:

1 Aleshores tot el poble de Judà va agafar Uzès, que tenia setze anys, i el va fer rei a l'habitació del seu pare Amàsia. 2 Ell va construir Eloth i el va restaurar a Judà. Després el rei va dormir amb els seus pares. 3 Va tenir setze anys d'Uzias quan va començar a regnar, i va regnar cinquanta-dos anys a Jerusalem. El nom de la seva mare era Jecòlies de Jerusalem. 4 I va fer allò que era just davant dels senyors, segons tot el que va fer el seu pare Amàxia. 5 I va buscar a Déu en temps de Zacarías, que tenia comprensió en les visions de Déu; i mentre buscava el Senyor, Déu el va fer prosperar. 6 Va sortir i va lluitar contra els filisteus i va frenar el mur de Gat, el mur de Jabne i el mur d'Ashdod, i va construir ciutats al voltant d'Ashdod i entre els filisteus. 7 I Déu el va ajudar contra els filisteus i contra els àrabs que habitaven a Gur-baal i els mehunims. 8 Els amonites van donar regals a Uzès; i el seu nom es va estendre fins a l'estat d'Egipte; perquè es va enfortir en excés. 9 A més, Uzès va construir torres a Jerusalem a la porta de la cantonada i a la porta de la vall i al gir de la muralla i les va fortificar. 10 També va construir torres al desert i va cavar molts pous, perquè tenia molt bestiar, tant al país baix com a les planes: també mariners, i aparadors de vinya a les muntanyes i a Carmel, perquè estimava la cria. 11 A més, Uzès va tenir una gran quantitat de homes que lluitaven, que sortien a la guerra per bandes, segons el nombre del seu compte, de la mà de l'escribi Jeiel i el governant de Maaseia, de la mà de Hanània, un dels capitans del rei. 12 El total dels principals caps dels pares dels poderosos homes eren dos mil sis-cents. 13 I sota les seves mans hi havia un exèrcit, tres-cents mil set cinc-cents, que va fer la guerra amb poderós poder, per ajudar el rei contra l'enemic. 14 I Uzès es va preparar per a tots els escuts i llances, cascs, galeries i llaços i eslinges per llançar pedres. 15 I va fabricar a Jerusalem motors, inventats per homes astuts, per estar a les torres i sobre els baluards, per disparar fletxes i grans pedres contra elles. I el seu nom es va estendre molt a l'estranger; perquè va ser meravellós ajudat, fins que va ser fort. 16 Però quan va ser fort, el seu cor es va alçar fins a la seva destrucció, perquè va contravenir el Senyor, el seu Déu, i es va dirigir al temple del Senyor per cremar encens a l'altar d'encens. 17 I el sacerdot Azària va entrar després d'ell, i amb ell quatre curts sacerdots del Senyor, que eren homes valents: 18 I van resistir el rei Ossia, i li van dir: No li sembla res, Ossies, que cremés l'encens al Senyor, però als sacerdots, fills d’Aaron, que són consagrats per cremar encens: sortiu del santuari; perquè has maltractat; ni serà per al vostre honor del Senyor Déu. 19 Ocisia es va arruïnar i tenia un incensador a la mà per cremar l'encens; i mentre ell es molestava amb els sacerdots, la lepra fins i tot es va aixecar al front davant els sacerdots a la casa del Senyor, al costat de l'altar d'encens. 20 El sacerdot, Azaria, i tots els sacerdots, van mirar-lo, i va veure que era llepacotat al seu front i el van apartar d'allà; Sí, ell mateix es va afanyar a sortir també, perquè el Senyor l'havia colpejat. 21 I el rei Ozia va ser un leprós el dia de la seva mort, i va habitar en diverses cases, sent un leprós; perquè el van deixar fora de la casa del Senyor, i el fill de Jotam, es trobava sobre la casa del rei, jutjant la gent del país. 22 La resta dels fets d’Uzia, primer i últim, va escriure el profeta Isaïes, fill d’Amoc.


Nou llibre del pastor Ikechukwu. 
Disponible ara a Amazon

2 Cròniques 27: 1-9:

1 Jotham tenia vint-i-cinc anys quan va començar a regnar i va regnar setze anys a Jerusalem. El nom de la seva mare també era Jerusha, filla de Zadok. 2 I va fer allò que va ser just davant dels senyors, segons tot allò que va fer el seu pare Ozija: tot i que no va entrar al temple del Senyor. I la gent encara ho feia de manera corrupta. 3 Va construir la porta alta de la casa del Senyor, i a la paret d'Opel va construir molt. 4 A més, va construir ciutats a les muntanyes de Judà, i als boscos va construir castells i torres. 5 També va lluitar amb el rei dels amonites i es va imposar contra ells. I els fills d’Ammon li van donar el mateix any cent talents de plata, deu mil mesures de blat i deu mil d’ordi. Tant van pagar els fills d’Ammon a ell, tant el segon any com el tercer. 6 Jotam es va fer poderós, perquè va preparar els seus camins davant el Senyor, el seu Déu. La resta de les actes de Jotam, de totes les guerres i de les seves maneres, estan escrites al llibre dels reis d’Israel i Judà. 7 Va tenir cinc vint anys quan va començar a regnar i va regnar setze anys a Jerusalem. 8 Jotam va dormir amb els seus pares, i el van enterrar a la ciutat de David; i el seu fill va regnar Ahaz.

2 Cròniques 28: 1-27:

1 Acaz tenia vint anys quan va començar a regnar i va regnar setze anys a Jerusalem; però no va fer el que era just davant dels senyors, com David, el seu pare: 2 Perquè caminava per la manera dels reis d’Israel, i va fer també imatges foses per a Baalim. 3 A més, va cremar encens a la vall del fill d’Hinnom i va cremar els seus fills al foc després de les abominacions dels pagans que el Senyor havia llençat davant dels fills d’Israel. 4 També va sacrificar i va cremar encens als llocs alts, als turons i sota tot arbre verd. 5 Per això el Senyor, el seu Déu, el va lliurar a les mans del rei de Síria; i el van colpejar, i van emportar una gran quantitat de captius i els van portar a Damasc. I també fou lliurat a les mans del rei d’Israel, que el va assolar amb una gran matança. 6 Pecah, fill de Remàlia, va matar a Judà cent vint-i-mil mil dies, que eren homes valents; perquè havien abandonat el Senyor Déu dels seus pares. 7 Zichri, un home poderós d'Efraim, va assassinar Maaseja, fill del rei, Azrikam, governador de la casa, i Elkana, que estava al costat del rei. 8 Els fills d'Israel van portar dos cents mil germans, dones, fills i filles en captivitat, i se'n van treure molt de malbaratament, i van portar el botí a Samària. 9 Però hi havia un profeta del Senyor, el nom del qual era Oded; i sortí davant la armada que venia a Samària, i els digué: Vet, perquè el Senyor, Déu dels vostres pares, estava enfadat amb Judà, els ha lliurat a la vostra mà i els heu matat en una ràbia que s'acosta fins al cel. 10 I ara teniu la intenció de mantenir-vos sota els fills de Judà i de Jerusalem per ser servidors i servidors; però, ¿no hi ha, amb vosaltres, ni pecats contra el Senyor, el vostre Déu? 11 Ara escolta'm, i lliura de nou els captius, que heu pres dels vostres germans, perquè la ràbia ira del Senyor està sobre vosaltres. 12 Aleshores alguns dels caps dels fills d’Efraïm, Azària, fill de Johanan, Berequiah, fill de Meshillemot, i Jizkiaja, fill de Xalum, i Amasa, fill d’Hadlai, es van plantar contra ells que venien de la guerra, 13 I Els va dir: No traureu cap lloc cap aquí ni els captius; ja que ja hem ofès contra el Senyor, teniu intenció d’afegir més als nostres pecats i al nostre error: perquè la nostra falta és gran i hi ha una ràpida ira contra Israel. 14 Els homes armats van deixar els captius i el botí davant dels prínceps i tota la congregació. 15 Els homes que es van dir amb el nom es van aixecar i van agafar els captius i, amb el botí, van vestir tots els que estaven nus entre ells, els van armar, els van calçar i els van donar per menjar i per beure, i els van ungir, i els va portar tots els febles sobre ases i els va portar a Jericó, la ciutat de les palmeres, als seus germans; després van tornar a Samària. 16 En aquell moment, el rei Acaz va enviar als reis d'Assíria per ajudar-lo. 17 Un cop més els Edomites havien vingut a assotjar Judà i emportat captius. 18 Els filisteus també havien envaït les ciutats del país baix i del sud de Judà, i havien pres Betlem, Ajalon i Gederoth i Xocho amb els seus pobles, i Timna amb els seus pobles, Gimzo i també i hi habitaven els seus pobles. 19 Perquè el Senyor va fer baixar Judà a causa d'Ahaz rei d'Israel Ell va deixar a Judà despullat i va commoure un dolor contra el Senyor. 20 I Tilgath Pilneser, rei d'Assíria, va venir a ell i el va angustiar, però no el va reforçar. 21 Acaz va treure una part de la casa del Senyor i de la casa del rei i dels prínceps i la va donar al rei d'Assíria; però no el va ajudar. 22 En el moment de la seva angustia, encara més va atacar el Senyor: es tracta del rei Acaz. 23 Perquè va sacrificar als déus de Damasc, que el van colpejar; i va dir: Perquè els déus dels reis de Síria els ajuden, per això els sacrificaré perquè em puguin ajudar. Però eren la ruïna d'ell i de tot Israel. 24 Acaz va reunir els vasos de la casa de Déu, va tallar els vasos de la casa de Déu i va tancar les portes de la casa del Senyor, i li va fer altars a tots els racons de Jerusalem. 25 I a cada ciutat de Judà, va fer llocs elevats per cremar encens a altres déus i va provocar la ira del Senyor Déu dels seus pares. 26 La resta dels seus actes i de totes les seves maneres, primer i últim, estan escrits al llibre dels reis de Judà i d'Israel.

 

KINDLY WATCH EverydayDayPRAYERGUIDE TV A YOUTUBE
SUBSCRIU-TE ARA

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.