Lectura bíblica diària Avui 27 d’octubre de 2018

0
10361

La nostra lectura diària de la Bíblia és de 2 Cròniques 17: 1-19, 2 Cròniques 18: 1-34. Llegir i ser beneït.

Lectura bíblica diària

2 Cròniques 17: 1-19:

1 I el seu fill Josafat va regnar en lloc seu i es va reforçar contra Israel. 2 Va posar forces a totes les ciutats tancades de Judà, i va posar guarnicions al país de Judà i a les ciutats d'Efraïm, que havia pres el seu pare Asa. 3 I el Senyor va estar amb Josafat, perquè va caminar pels primers camins del seu pare David, i no va buscar cap a Baalim; 4 Però va buscar al Senyor, Déu del seu pare, i va seguir els seus manaments, i no després de les accions d'Israel. 5 Per tant, el Senyor establia el regne a la seva mà; i tot Judà va portar regals de Josafat; i tenia riqueses i honor en abundància. 6 El seu cor es va alçar per la via del Senyor; a més, va treure els llocs alts i els matolls de Judà. 7 També el tercer any del seu regnat va enviar als seus prínceps, fins a Ben-Hail, a Obadiah, a Zacària, a Nethaneel i a Michaiah, que ensenyessin a les ciutats de Judà. 8 Amb ells, va enviar a levites: Xemàia, Netania, Zebadia, Asahel, Xemiramot, Jonatan, Adonija i Tobija i Tob-Adonija, Levites; i amb ells Elisema i Jehoram, sacerdots. 9 Van ensenyar a Judà, van tenir amb ells el llibre de la llei del Senyor, van recórrer totes les ciutats de Judà i van ensenyar al poble. 10 I la por del Senyor va caure sobre tots els regnes de les terres que eren al voltant de Judà, de manera que no van fer guerra contra Josafat. 11 També alguns filisteus van portar regals de Josafat i van tributar plata; i els àrabs li van portar ramats, set mil set-cents moltons i set mil set-cents cabres. 12 Josafat va fer un gran extenu; i va construir castells de Judà i ciutats de botiga. 13 Va tenir molt de negoci a les ciutats de Judà, i els homes de guerra, homes valents de guerra, eren a Jerusalem. 14 I aquests són els nombres segons la casa dels seus pares: de Judà, milers de caps; Adnah, el cap i amb ell tres-cents mil homes poderosos. 15 Al costat d'ell, es trobava el capità Jehohanan, i amb ell dos-cents quatre-cents mil. 16 Al costat d'ell, va trobar Amasías, fill de Zichri, que es va oferir voluntàriament al Senyor; i amb ell dos-cents mil homes poderosos. 17 I de Benjamí; Eliada, un home valent i amb ell dos-cents mil homes armats amb arc i escut. 18 I al costat seu es trobava Jeojabad i, amb ell, cent quatre-cents mil homes preparats per a la guerra. 19 Aquests esperaven al rei, al costat dels que el rei va posar a les ciutats vallades de tot Judà.

2 Cròniques 18: 1-34:

1 Josafat tenia riqueses i honor en abundància i es va unir per afinitat amb Ahab. 2 Després de certs anys, va baixar a Ahab a Samària. Ahab va matar abundants ovelles i bous per a ell, i per a la gent que tenia amb ell, i el va convèncer perquè anés amb ell a Ramot a Galaad. 3 Acab, rei d'Israel, va dir a Josafat, rei de Judà, ¿Vols anar amb mi a Ramot a Galaad? I ell li va respondre: jo sóc com tu, i el meu poble com el teu poble; i estarem amb tu a la guerra. 4 Josafat va dir al rei d'Israel: "Pregú a vosaltres, segons la paraula del Senyor avui dia. 5 Per tant, el rei d’Israel va reunir quatre-cents homes de profetes i els va dir: Varem anar a Galaot a Ramot per lluitar, o bé ho hauré d’oblidar? I van dir: Puja; perquè Déu ho lliurarà a les mans del rei. 6 Però Josafat va dir: No hi ha, a més, un profeta del Senyor per a què li preguntem? 7 I el rei d'Israel va dir a Josafat: Hi ha un home pel qual podrem preguntar pel Senyor; però l'odi; mai no em va profetitzar el bé, sinó el mal, sempre: el mateix és Micheas, fill d'Illa. I Josafat va dir: "No ho diguis el rei". 8 El rei d'Israel va demanar un dels seus oficials i va dir: Fetch va aconseguir a Micaia, fill d'Illa. 9 I el rei d’Israel i Josafat, rei de Judà, van seure a qualsevol dels dos al seu tron, vestits amb la seva túnica, i es van asseure en un lloc buit a l’entrada de la porta de Samària; i tots els profetes van profetitzar davant d'ells. 10 Sedesec, fill de Chenaana, li havia fet banyes de ferro, i li va dir: "Així diu el Senyor: Amb això empènyeràs Síria fins que es consumeixin." 11 I tots els profetes van profetitzar-los dient-los: Pugeu-vos a Ramot a Galaad i prospereu; perquè el Senyor ho lliurarà a les mans del rei. 12 I el missatger que va anar a trucar a Michea li va parlar, i va dir: Vet, les paraules dels profetes es declaren bones al rei amb un consentiment; Deixeu que la vostra paraula sigui com una de les seves i parleu bé. 13 Micaies va dir: "Tal com viu el Senyor, fins i tot allò que diu el meu Déu, que parlaré" 14 Quan va arribar al rei, el rei li va dir: Micaies, anem a batalla a Ramot a Galaat, o bé ho deixaré? I digué: Pugeu, prospereu, i us seran lliurats a les vostres mans. 15 I el rei li va dir: Quantes vegades us hauré d’afirmar que no dic res més que la veritat en nom del Senyor? 16 Aleshores, digué: “He vist tot Israel escampat per les muntanyes, com a ovelles que no tenen pastor; i el Senyor va dir: Aquests no tenen cap mestre; Que tornin, doncs, tots els homes a casa seva en pau. 17 I el rei d'Israel va dir a Josafat: No us he dit que no em profetitzaria el bé, sinó el mal? 18 I va tornar a dir: Per això, escolta la paraula del Senyor; Vaig veure el Senyor assegut al seu tron, i tota la colla del cel que estava a la seva dreta i a la seva esquerra. 19 I el Senyor va dir: Qui atraurà a Ahab, rei d'Israel, perquè pugi i caigui a Ramot a Galaad? I un parlava dient així, i un altre dient així. 20 Després va sortir un esperit i es va plantar davant el Senyor i va dir: L'atacaré. El Senyor li va dir: "Amb quina classe?" 21 I digué: Sortiré i seré un esperit mentider a la boca de tots els seus profetes. I el Senyor va dir: L'atrepareu, i també prevaldreu; sortiu i feu-ho encara. 22 Per tant, heus aquí que el Senyor ha posat un esperit mentider a la boca d’aquests vostres profetes, i el Senyor ha parlat el mal contra vosaltres. 23 Sedesecia, fill de Chenaana, es va apropar i va assolar a Micaia a la galta i li va dir: De quina manera l'Esperit del Senyor va parlar de mi? 24 Micaies va dir: Heus, veuràs aquell dia, quan entraràs a una cambra interior per amagar-te. 25 Llavors el rei d'Israel va dir: "Agafeu Micheia i feu-lo portar a Amon, governador de la ciutat, i a Joas, fill del rei; 26 I digueu: Així diu el rei: Poseu aquest company a la presó i alimenteu-lo amb pa d’aflicció i aigua d’aigua, fins que torni en pau. 27 Micaies va dir: Si segur que tornaràs en pau, el Senyor no ha parlat per mi. I digué: Oyeu, tots vostès. 28 El rei d'Israel i Josafat, el rei de Judà, es van dirigir a Ramot a Galaad. 29 I el rei d’Israel va dir a Josafat: Em disfressaré i aniré a la batalla; però posa’t les túniques. El rei d'Israel es va disfressar; i van anar a la batalla. 30 El rei de Síria havia ordenat als capitans dels carros que estaven amb ell, i deien: No lluiteu amb els petits ni els grans, excepte només amb el rei d’Israel. 31 Quan els capitans dels carros van veure Josafat, van dir: És el rei d'Israel. Per això van compadir amb ell per lluitar; però Josafat va clamar, i el Senyor el va ajudar; i Déu els va moure per apartar-se d’ell. 32 Perquè els capitans dels carros van percebre que no era el rei d'Israel, van tornar a perseguir-lo. 33 I un home va treure un arc a l’aventura i va assolar el rei d’Israel entre les articulacions de l’arnès; per això va dir al seu home de carro: Doneu la mà perquè em deixeu fora de l’amfitrió; perquè sóc ferit.

 

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.