Lectura bíblica diària 23 d’octubre de 2018.

0
2366

La nostra lectura bíblica diària d’avui és del llibre de 2 Cròniques 9: 1-31 i 2 Cròniques 10: 1-19. Llegir i ser beneït.

Lectura de la bíblia diària avui

2 Cròniques 9: 1-31:
1 I quan la reina de Xeba va saber de la fama de Salomó, va venir a demostrar a Salomó amb dures preguntes a Jerusalem, amb una companyia molt gran, i camells que nuava espècies i or en abundància i pedres precioses: i quan ella era vine a Salomó, ella va comunicar amb ell tot el que tenia al cor. 2 I Salomó li va dir totes les seves preguntes; i Salomó no li va ocultar res que no li digués. 3 I quan la reina de Xeba va veure la saviesa de Salomó i la casa que havia construït, 4 I la carn de la seva taula, i la seient dels seus servidors, i l'assistència dels seus ministres i la seva indumentària; els seus portadors i la seva indumentària; i el seu ascens pel qual va pujar a la casa del Senyor; no hi havia més esperit en ella. 5 I ella va dir al rei: Va ser un veritable informe que vaig escoltar a la meva terra de les vostres actes i de la vostra saviesa: 6 Però, fins i tot, no vaig creure les seves paraules fins que vaig arribar, i els meus ulls ho van veure. heus aquí, la meitat de la grandesa de la vostra saviesa no em va dir: perquè supereu la fama que he sentit. 7 Feliços són els vostres homes, i feliços són els vostres servidors, que es mantenen contínuament davant vostre i escolten la vostra saviesa. 8 Beneït sigui el Senyor, el vostre Déu, que us va encantar de posar-vos al seu tron, per ser rei per al Senyor, el vostre Déu, perquè el vostre Déu va estimar Israel, per establir-los per sempre, per això va fer que fos rei sobre ells. judici i justícia. 9 I va donar al rei cent vint talents d’or i d’espècies una gran abundància i pedres precioses; tampoc no existia cap espècia que la reina de Xeb va donar al rei Salomó. 10 I els servents d’Huram i els servidors de Salomó, que van portar or d’Ophir, van portar algues i pedres precioses. 11 I el rei va fer de terrasses d'algues a la casa del Senyor i al palau del rei, i arpes i psalteries per als cantants; abans no es va veure a la terra de Judà. 12 I el rei Salomó va donar a la reina de Xeba tot el que volgués, a part del que ella havia portat al rei. Es va girar i es va anar cap a la seva terra, ella i els seus servents. 13 El pes d'or que va arribar a Salomó en un any era de sis-cents set-cents i sis talents d'or; 14 Al costat d'allò que portaven capellans i comerciants. I tots els reis d’Aràbia i governadors del país van portar or i plata a Salomó. 15 I el rei Salomó va fer dos-cents objectius d'or batuts: sis-cents xicots d'or batuts van anar a un objectiu. 16 I tres-cents escuts els van fer d'or batut; tres-cents sicels d'or van anar a un escut. I el rei els va posar a la casa del bosc del Líban. 17 A més, el rei va fer un gran tron ​​d’ivori i el va sobreposar d’or pur. 18 I hi havia sis esglaons cap al tron, amb una base d'or, que es va fixar al tron, i es queda a banda i banda del lloc de seient, i dos lleons de peu al costat de les estades: 19 i dotze lleons es trobaven allà dalt d'un. costat i de l'altra sobre els sis graons. A cap regne no hi va haver una cosa similar. 20 I tots els vasos del rei Salomó eren d'or, i tots els vasos de la casa del bosc del Líban eren d'or pur; cap d'argent; No es va explicar en cap cas en temps de Salomó. 21 Perquè els vaixells del rei anaven a Tarsis amb els servents d'Huram: cada tres anys, els vaixells de Tarsis portaven or, argent, ivori i simis i paons. 22 I el rei Salomó va passar tots els reis de la terra amb riquesa i saviesa. 23 I tots els reis de la terra van buscar la presència de Salomó per escoltar la seva saviesa que Déu havia posat al seu cor. 24 I van portar a cada home el seu present, vasos d’argent i vasos d’or, vestits, arnes i espècies, cavalls i mules, un ritme any rere any. 25 Salomó tenia quatre mil paradetes per a cavalls i carros i dotze mil cavallers; a qui va atorgar a les ciutats de carro i amb el rei a Jerusalem. 26 Va regnar sobre tots els reis des del riu fins a la terra dels filisteus i fins a la frontera d'Egipte. 27 I el rei va fer plata a Jerusalem com a pedres, i els cedres van fer que fossin abundants els arbres de síndrome que hi ha a les planes baixes. 28 Van portar a Salomó cavalls fora d’Egipte i de totes les terres. 29 La resta dels fets de Salomó, primer i últim, no estan escrits en el llibre del profeta Natan, i en la profecia d’Ajaï, el xilònit, i en les visions d’Iddo el que va veure contra Jeroboam, fill de Nebat? 30 Salomó va regnar a Jerusalem sobre tot Israel durant quaranta anys.

2 Cròniques 10: 1-19:
1 Rehoboam va anar a Siquem, perquè tot Israel venia a fer-lo rei. 2 I quan Jeroboam, fill de Nebat, que es trobava a Egipte, allà on havia fugit de la presència del rei Salomó, va escoltar, que Jeroboam va tornar fora d'Egipte. 3 El van enviar i el van cridar. Jeroboam i tot Israel van venir a parlar a Rehoboam i li van dir: 4 El vostre pare va fer el nostre jou greu: ara alleujau una mica la servitud penosa del vostre pare, i el seu pes pesat que ens va posar, i us servirem. 5 I els va dir: Torneu a venir a mi després de tres dies. I la gent se’n va anar. 6 I el rei Rehoboam va aconsellar-se amb els vells que havien estat davant del seu pare Salomó mentre ell encara vivia, i va dir: Quin consell m'has de donar per respondre a aquest poble? 7 I li parlaren, dient: Si sou bondatsos amb aquest poble i us plau i parleu-los bones paraules, seran els vostres servidors per sempre. 8 Però va abandonar el consell que li van donar els vells i va aconsellar els homes que es trobaven amb ell, que es trobaven davant seu. 9 I els va dir: Quins consells doneu que puguem tornar resposta a aquest poble, que m’ha parlat, dient: Faciliteu una mica el jou que el vostre pare ens va fer? 10 I els joves que es van trobar amb ell li parlaven i li van dir: Així respondràs a la gent que t'ha parlat, dient: "El teu pare va fer pesat el nostre jou, però fa que sigui més lleuger per a nosaltres; així els diràs: El meu dit petit serà més gruixut que els lloms del meu pare. 11 Perquè el meu pare us va posar un jou fort, jo posaré més al vostre jou: el meu pare us va castigar amb fuets, però us castigaré amb escorpins. 12 Jeroboam i tota la gent van venir a Rehoboam el tercer dia, mentre el rei va dir, i va dir: Torneu a mi al tercer dia. 13 I el rei els va respondre aproximadament; i el rei Rehoboam va abandonar el consell dels vells, 14 I els va respondre després del consell dels joves, dient: "El meu pare va fer pesat el teu jou, però jo hi afegiré: el meu pare et va castigar amb fuets, però et casticaré amb escorpins. 15 El rei no va escoltar al poble; perquè Déu era la causa perquè el Senyor complís la seva paraula que va parlar amb Ahilita, el xilònit, a Jeroboam, fill de Nebat. 16 Quan tot Israel va veure que el rei no els escoltava, el poble va respondre al rei, dient-li: Quina part tenim de David? i no tenim cap herència al fill de Jesse: tothom a les vostres tendes, Israel: i ara, David, veieu a casa vostra. Així doncs, tot Israel anà a les seves tendes. 17 Pel que fa als fills d'Israel que habitaven a les ciutats de Judà, Rehoboam va regnar sobre ells. 18 Llavors el rei Rehoboam va enviar a Hadoram que estava al capdavant de l'homenatge; i els fills d'Israel el van picar amb pedres, que va morir. Però el rei Rehoboam va agafar velocitat per pujar-lo al seu carro per fugir a Jerusalem.

anuncis

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí